Εθνικό & Καποδιστριακό
Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ειδικός Λογαριασμός
Κονδυλίων Έρευνας
Τμήμα Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού
Α’ Παιδιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής
Πανεπιστημίου Αθηνών
Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Μπάρες με Πίτυρο Bρώμης και σταφίδες

Υλικά

  • 120 γρ. Πίτυρο Βρώμης  
  • 50 γρ. κακάο
  • 30 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης  
  • 90 ml ανθρακούχο νερό  
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα   
  • 50 γρ. μέλι                   
  • 1 ½ κουτ. γλυκού Φρουκτόζη     
  • 70 γρ. μαργαρίνη light    
  • 50 γρ. Σοκολάτα Yγείας με Γλυκαντικά


Εκτέλεση

Λιώνουμε τη Σοκολάτα υγείας με Γλυκαντικά σε μπεν-μαρί και προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του νερού. Ανακατεύουμε και σιγά σιγά στάζουμε το νερό μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Ρίχνουμε και τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη ανακατεύοντας όλο το μίγμα. Το πλάθουμε σε μπαστουνάκι και το αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο να σφίξει. Το κόβουμε σε ροδέλες και ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 180 °C για 20 με 30 λεπτά. 

 

Για Γονείς

Δραστηριότητες

Δείκτης Μάζας Σώματος

Ύψος
εκ
Βάρος
κιλά
 

Τι είπαν για μας

Διαβάστε τι είπαν για μας διάφοροι Φορείς, Ιατροί & Επιστήμονες Υγείας, οικογένειες και υποστηρικτές

Περισσότερα

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook Button Linkedin Button Twitter Button Instagram Button
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΣΠΑ 2007-2013
Με τη Συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Πράξη «Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία», (MIS 370545), υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΠ.ΑΝ.Α.Δ) 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από Εθνικούς Πόρους.