Εθνικό & Καποδιστριακό
Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ειδικός Λογαριασμός
Κονδυλίων Έρευνας
Τμήμα Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού
Α’ Παιδιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής
Πανεπιστημίου Αθηνών
Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

24/10/2013: 
Δημοσθένης Ταμπάκος, Πρόεδρος Ολυμπιονικών

Τα τελευταία χρόνια, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς έρευνες και εκπονηθεί προγράμματα προκειμένου να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της παιδικής και εφηβικής υπερβαρότητας και παχυσαρκίας, τα ποσοστά παραμένουν υψηλά ως προς τα υπέρβαρα παιδιά και χαμηλά ως προς τη συχνότητα άσκησης των νέων.

Στην προπονητική λέμε πως το να μην έχεις αποτέλεσμα είναι και αυτό ένα αποτέλεσμα- με την έννοια ότι το υπάρχον αποτέλεσμα μπορεί να προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για το τι να προσέχει και τι να αποφεύγει κανείς στο άμεσο μέλλον.

Με το Πρόγραμμα που σήμερα ανακοινώνεται, παγιώνεται μία προσπάθεια ανάκτησης της ελπίδας πως με τη γνώση που έχουμε ως τώρα αποκτήσει μπορούμε να καταστήσουμε εφικτή την επίτευξη του ουσιαστικού αυτού στόχου για τους νέους, το αυριανό δυναμικό της χώρας.

Ακόμα, μας δίνεται η δυνατότητα να προσεγγίσουμε την έννοια της διατροφής και από μια άλλη σκοπιά, καθώς τροφή δεν είναι μόνο ότι εισέρχεται στον άνθρωπο από το στόμα αλλά και αυτό που βλέπουμε, αυτό που ακούμε, αυτό που αγγίζουμε. Και όλες αυτές οι τροφές συμβάλλουν λιγότερο ή περισσότερο στη διαμόρφωση του ατόμου και σε όλα αυτά που θα θέλαμε να ενισχύσουμε ή να αντιμετωπίσουμε.

Εύχομαι από καρδιάς, στην κα Χαρμανδάρη και στους επιστημονικούς συνεργάτες της καλή επιτυχία στο αξιόλογο Πρόγραμμα που αναλαμβάνουν και καλή δύναμη στο ιερό έργο που επιτελούν.

Νέα & Εκδηλώσεις

Δραστηριότητες

Δείκτης Μάζας Σώματος

Ύψος
εκ
Βάρος
κιλά
 

Τι είπαν για μας

Διαβάστε τι είπαν για μας διάφοροι Φορείς, Ιατροί & Επιστήμονες Υγείας, οικογένειες και υποστηρικτές

Περισσότερα

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook Button Linkedin Button Twitter Button Instagram Button
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΣΠΑ 2007-2013
Με τη Συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Πράξη «Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία», (MIS 370545), υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΠ.ΑΝ.Α.Δ) 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από Εθνικούς Πόρους.