Εθνικό & Καποδιστριακό
Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ειδικός Λογαριασμός
Κονδυλίων Έρευνας
Τμήμα Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού
Α’ Παιδιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής
Πανεπιστημίου Αθηνών
Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ο Χρήστος Λιονής είναι Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1955 και τελείωσε την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών το 1973. Έλαβε από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης διδακτορικό τίτλο το 1991. Εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Κέντρο Υγείας Σπηλίου, Νομός Ρεθύμνου) επί 9 έτη. Προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Περιφερειακό Σύστημα Υγείας Κρήτης από τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντού την περίοδο 2001-2004 και σήμερα υπηρετεί το Εθνικό Συμβούλιο για τη Δημόσια Υγεία από τη θέση του Αντιπροέδρου.

Στο εξωτερικό διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Έρευνας στη Γενικής Ιατρική. Σήμερα συντονίζει το Διεθνές Δίκτυο Έρευνας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) από τη θέση του Προέδρου και συμμετέχει επίσης στα Δ.Σ. πολλών Ευρωπαϊκών Δικτύων με αναφορά στα νοσήματα που συναντώνται συχνά στην ΠΦΥ. Τον Μάιο του 2009 έλαβε μια σημαντική διάκριση από το Βασιλικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών (Honorary Fellowship). Ερευνητικές του προτάσεις έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα σε δύο ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα ήταν συντονιστής, ενώ σε εξέλιξη σήμερα είναι τρία FP7 προγράμματα στα οποία συμμετέχει ως partner. Με την ερευνητική του ομάδα στην Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής στο Τμήμα Ιατρικής έχει υλοποιήσει αρκετά ανταγωνιστικά προγράμματα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι Διευθυντής Σύνταξης ενός διεθνούς ηλεκτρονικού περιοδικού (International Journal of Rural and Remote Health) επιδοκιμασμένου από διεθνές σύστημα αξιολόγησης, Αναπληρωτής Διευθυντής Σύνταξης σ’ ένα άλλο (BMC Family Practice) και μέλος συντακτικών επιτροπών αρκετών διεθνών, Ευρωπαϊκών και Ελληνικών περιοδικών.

Σήμερα διατηρεί τη θέση του Διευθυντού της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής στο Τμήμα Ιατρικής και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Από το 2009 συντονίζει τη λειτουργία της Μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, η οποία λειτουργεί σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου. Διδάσκει και είναι υπεύθυνος δύο κατ’ επιλογήν μαθημάτων και συνυπεύθυνος μιας Κλινικής Πρακτικής Άσκησης στο Τμήμα Ιατρικής. Ακόμα είναι Διευθυντής Σπουδών ενός Μεταπτυχιακού προγράμματος με τίτλο: «Γενική/Οικογενειακή Ιατρική και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Έχει δημοσιεύσει περί τα 193 άρθρα σε ξενόγλωσσα περιοδικά (185 από αυτά εμφανίζονται στη βάση δεδομένων (PubMed) και περισσότερα από 72 σε Ελληνικά περιοδικά με σύστημα κριτών.

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Δραστηριότητες

Δείκτης Μάζας Σώματος

Ύψος
εκ
Βάρος
κιλά
 

Τι είπαν για μας

Διαβάστε τι είπαν για μας διάφοροι Φορείς, Ιατροί & Επιστήμονες Υγείας, οικογένειες και υποστηρικτές

Περισσότερα

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook Button Linkedin Button Twitter Button Instagram Button
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΣΠΑ 2007-2013
Με τη Συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Πράξη «Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία», (MIS 370545), υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΠ.ΑΝ.Α.Δ) 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από Εθνικούς Πόρους.