Εθνικό & Καποδιστριακό
Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ειδικός Λογαριασμός
Κονδυλίων Έρευνας
Τμήμα Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού
Α’ Παιδιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής
Πανεπιστημίου Αθηνών
Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Έλενα Τερζίογλου, Κλινική Ψυχολόγος

Η Έλενα Τερζίογλου είναι κλινική ψυχολόγος, πτυχιούχος του Προγράμματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αριστούχος απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφια διδάκτωρ στον τομέα της Κλινικής Ψυχολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Εργάζεται στην Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το Παιδί «Σπύρος Δοξιάδης», στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας και Περιθάλψεως Εκτελωνιστών Πειραιώς-Αθηνών και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο από το 2005. Έχει εργαστεί στο «Πρόγραμμα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Εφήβων με Χρόνια Σωματική Νόσο» και είναι συνεργάτης της Μονάδα Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού & Εφήβου και του Τμήματος Εντατικής Νοσηλείας (Τ.Ε.Ν.) της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ως υποψήφια διδάκτωρ διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας και είναι συντονίστρια της πρακτικής άσκησης των μεταπτυχιακών σπουδαστών από το 2009. Επίσης, είναι συνεργάτης για την στάθμιση και προσαρμογή του προβολικού τεστ προσωπικότητας για παιδιά Fairy Tale Test σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ευρώπης και τις ΗΠΑ. Επιπλέον, έχει  εργαστεί στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, καθώς και σε προγράμματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης χρόνιων ψυχιατρικών ασθενών.

Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών σπουδών της πραγματοποίησε κλινική πρακτική άσκηση στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Ν. Ηρακλείου (δύο έτη- το ένα εθελοντικά), στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας και στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (ένα έτος). Στα πλαίσια των προπτυχιακών σπουδών της πραγματοποίησε κλινική πρακτική άσκηση στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Αθηνών και επιδοτούμενη πρακτική άσκηση στο Τμήμα Ενηλίκων του Κ.Ψ.Υ. Περιστερίου όπου και συνέχισε να εργάζεται εθελοντικά για πέντε χρόνια στον τομέα της κλινικής αξιολόγησης και στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία.

Έχει συμμετάσχει σε πανελλήνια και ευρωπαϊκά συνέδρια με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Επίσης, ασχολείται με την μετάφραση και επιμέλεια βιβλίων και άρθρων ψυχολογίας και ψυχανάλυσης. Μιλά άπταιστα αγγλικά, γαλλικά, πολύ καλά ισπανικά και έχει γνώσεις τουρκικής γλώσσας.

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Δραστηριότητες

Δείκτης Μάζας Σώματος

Ύψος
εκ
Βάρος
κιλά
 

Τι είπαν για μας

Διαβάστε τι είπαν για μας διάφοροι Φορείς, Ιατροί & Επιστήμονες Υγείας, οικογένειες και υποστηρικτές

Περισσότερα

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook Button Linkedin Button Twitter Button Instagram Button
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΣΠΑ 2007-2013
Με τη Συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Πράξη «Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία», (MIS 370545), υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΠ.ΑΝ.Α.Δ) 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από Εθνικούς Πόρους.