Εθνικό & Καποδιστριακό
Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ειδικός Λογαριασμός
Κονδυλίων Έρευνας
Τμήμα Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού
Α’ Παιδιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής
Πανεπιστημίου Αθηνών
Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Ζελέ κεράσι με φράουλες, γιαούρτι και Μuesli

Υλικά

  • 1 φάκελο ζελέ κεράσι
  • 100 γρ. γιαούρτι με 0% λιπαρά
  • 40 γρ. Muesli
  • 70 γρ. ψιλοκομμένες φράουλες. Φράουλες ολόκληρες και κομμένες στη μέση για τη διακόσμηση


Εκτέλεση

Αραιώνουμε το ζελέ σε 300 γρ. βραστό νερό, και μοιράζουμε το μίγμα στη μέση. Στο πρώτο μισό βάζουμε 150 γρ. νερό και στο άλλο μισό ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μούσλι, και 70 γρ. ψιλοκομμένες φράουλες.

Παίρνουμε το πρώτο μισό (που είναι σκέτο ζελέ σε νερό) και το χωρίζουμε εκ νέου σε 2 ίσα μέρη. Το πρώτο μέρος το τοποθετούμε στον πάτο ενός ψηλού ποτηριού και βυθίζουμε μία ολόκληρη φράουλα. Κάνουμε το ίδιο για κάθε ποτήρι (περίπου 6 κολονάτα ποτήρια συνολικά). Βάζουμε στο ψυγείο το ποτήρι μέχρι να πήξει το ζελέ. Στην συνέχεια προσθέτουμε από πάνω το μίγμα (γιαούρτι και Muesli), σε κάθε ποτήρι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: το μίγμα γιαούρτι και Muesli πρέπει να είναι κρύο αλλά όχι παγωμένο! Αφού το μίγμα παγώσει εκ νέου στο ποτήρι, προσθέτουμε και το υπόλοιπο ζελέ μαζί με φράουλες κομμένες στη μέση. Βάζουμε στο ψυγείο για τρίτη φορά. Σερβίρεται κρύο.

 

Για Γονείς

Δραστηριότητες

Δείκτης Μάζας Σώματος

Ύψος
εκ
Βάρος
κιλά
 

Τι είπαν για μας

Διαβάστε τι είπαν για μας διάφοροι Φορείς, Ιατροί & Επιστήμονες Υγείας, οικογένειες και υποστηρικτές

Περισσότερα

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook Button Linkedin Button Twitter Button Instagram Button
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΣΠΑ 2007-2013
Με τη Συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Πράξη «Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία», (MIS 370545), υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΠ.ΑΝ.Α.Δ) 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από Εθνικούς Πόρους.