Εθνικό & Καποδιστριακό
Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ειδικός Λογαριασμός
Κονδυλίων Έρευνας
Τμήμα Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού
Α’ Παιδιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής
Πανεπιστημίου Αθηνών
Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Πώς μπορώ να καταλάβω αν το παιδί μου έχει αυξημένο βάρος σώματος;

Η μέτρηση του ύψους και του βάρους του παιδιού σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να σας δώσει σημαντικές πληροφορίες για την αύξησή του. Για να εκτιμήσει κανείς αντικειμενικά την αύξηση του παιδιού χρειάζεται αρχικά να υπολογίσει έναν δείκτη που ονομάζεται Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και υπολογίζεται διαιρώντας το βάρος σε κιλά με το τετράγωνο του ύψους σε μέτρα. Στη συνέχεια ο ΔΜΣ του παιδιού συγκρίνεται με το διάγραμμα από τις καμπύλες αύξησης που αντιστοιχεί στην ηλικία και στο φύλο του παιδιού. Αυτή είναι μια διαδικασία που συνήθως την κάνει ο παιδίατρος. Σαν γονέας μπορείτε να διατηρήσετε ένα αρχείο της πορείας του βάρους, ύψους και ΔΜΣ του παιδιού, ώστε να παρατηρείτε αν υπάρχει κάποια αλλαγή στην αύξηση του παιδιού ή αν κυμαίνεται σε φυσιολογικά πλαίσια. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε μεγάλες διακυμάνσεις, καλό είναι να συμβουλευτείτε ένα Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Δραστηριότητες

Δείκτης Μάζας Σώματος

Ύψος
εκ
Βάρος
κιλά
 

Τι είπαν για μας

Διαβάστε τι είπαν για μας διάφοροι Φορείς, Ιατροί & Επιστήμονες Υγείας, οικογένειες και υποστηρικτές

Περισσότερα

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook Button Linkedin Button Twitter Button Instagram Button
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΣΠΑ 2007-2013
Με τη Συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Πράξη «Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία», (MIS 370545), υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΠ.ΑΝ.Α.Δ) 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από Εθνικούς Πόρους.