Αρχική » Προγράμματα » BigO » Ανακοινώσεις » Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων στο BigO

Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων στο BigO

Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή

Συμμετέχοντας στο ερευνητικό πρόγραμμα BigO “Μαζικά δεδομένα στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας” σας διαβεβαιώνουμε ότι τα δεδομένα σας συλλέγονται, επεξεργάζονται, αποθηκεύονται και διαχειρίζονται με ασφάλεια, σύμφωνα με τους κανονισμούς της πρόσφατης νομοθεσίας GDPR (General Data Protection Regulation).

Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγονται μέσω της εφαρμογής BigO;

  • Δεδομένα φυσικής δραστηριότητας και γεωγραφικής θέσης (GPS) από αισθητήρες τηλεφώνου ή smartwatch
  • Φωτογραφίες τροφίμων που καταναλώνετε και διαφημίσεις τροφίμων που συναντάτε στο περιβάλλον σας
  • Ηλικία, ύψος, βάρος και απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τη φυσική σας δραστηριότητα, τις διατροφικές συνήθειες και τις συνήθειες ύπνου

Πώς θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Θα αναλυθούν από τους ερευνητές του BigO προκειμένου να παραχθούν στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες και φυσική δραστηριότητα σε διαφορετικές χώρες/ περιοχές. Απώτερος σκοπός είναι η χαρτογράφηση των συνηθειών αυτών σε Ευρωπαϊκές πόλεις όπως Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Στοκχόλμη και Δουβλίνο, ώστε να βοηθήσει τις Αρχές να λάβουν μέτρα για την προώθηση της υγιεινής διαβίωσης.

Πώς θα προστατεύσει το BigO την ιδιωτικότητα μου;

Οι πληροφορίες που μπορούν άμεσα να ταυτοποιήσουν τους συμμετέχοντες (π.χ. όνομα, γενέθλια) δεν θα εισέρχονται ποτέ στο σύστημα BigO.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από την εφαρμογή BigO προστατεύονται μέσω ανωνυμοποίησης, κρυπτογράφησης SSL, και αποθηκεύονται σε διακομιστές με πιστοποιημένη ασφάλεια. Επί πλέον:

  • Τα δεδομένα γεωγραφικής θέσης (GPS) σώζονται προσωρινά για να εξαχθούν γενικές και στατιστικές πληροφορίες (όπως το είδος της τοποθεσίας και όχι οι απόλυτες συντεταγμένες των τοποθεσιών) από τις οποίες δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί ο συμμετέχων. Μετά σβήνονται μόνιμα από τους διακομιστές του BigO.
  • Όλες οι φωτογραφίες γευμάτων και διαφημίσεων τροφίμων ελέγχονται από αρμόδιους ερευνητές του BigO για τη διαγραφή από τους διακομιστές του BigO αυτών που που περιέχουν πρόσωπα ή άλλο ακατάλληλο περιεχόμενο.

Ποιος έχει πρόσβαση στα δεδομένα που συλλέγονται;

Μόνο οι ερευνητικές ομάδες που ορίστηκαν στο Αναλυτικό Σχέδιο Έρευνας, το οποίο έχει λάβει έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΠΘ, του Υπουργείου Παιδείας και Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”.

Η πρόσβαση θα είναι εφικτή μόνο μέσω ειδικών κωδικών και κρυπτογραφημένων εργαλείων ανάλυσης δεδομένων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο