Αρχική » Προγράμματα » Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή » Εκδηλώσεις » «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή» – Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία – Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παχυσαρκίας

«Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή» – Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία – Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παχυσαρκίας

24 Οκτωβρίου 2013
Πολεμικό Μουσείο
Αθήνα

Δελτίο Τύπου

Η Α΄ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του επιστημονικού και ερευνητικού της έργου, έχει αναλάβει δράση για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας, η οποία τα τελευταία χρόνια αυξάνει με ανησυχητικούς ρυθμούς. Η δράση αφορά την ηλεκτρονική καταγραφή και αξιολόγηση του προβλήματος πανελλαδικά, καθώς και την εκπόνηση οδηγιών προς τους Παιδιάτρους για την σωστή αντιμετώπισή του.

Πρόκειται για το Πρόγραμμα με τίτλο: “Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία’’, με σύνθημα «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή», το οποίο χρηματοδοτείται από τα ΕΣΠΑ (MIS 370545). Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής, το οποίο αποτελεί Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία στην Ελλάδα. Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου είναι η κ. Ευαγγελία Χαρμανδάρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στα πλαίσια του Προγράμματος και προκειμένου να αξιολογηθούν οι προτεινόμενες παρεμβάσεις, αναπτύχθηκε το Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος, το οποίο λειτουργεί καθημερινά στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» (Κεντρικό Κτίριο, 6ος Όροφος, τηλ. 213 2013 666). Το Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος είναι στελεχωμένο με Ιατρικό προσωπικό, Διατροφολόγο, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Παιδοψυχολόγο. Τα παιδιά και οι έφηβοι που παρακολουθούνται στο Ιατρείο αξιολογούνται κλινικά και εργαστηριακά ανά τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παχυσαρκίας, διοργανώνεται εκδήλωση η οποία απευθύνεται σε παιδιά, γονείς και επιστήμονες υγείας με σκοπό την αγωγή, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αναφορικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση αυξημένου βάρους σώματος κατά την παιδική και εφηβική ηλικία. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 24 Οκτωβρίου 2013, στο Πολεμικό Μουσείο και ώρες 17:30-20:30.

Την εκδήλωση έχουν προσκληθεί να χαιρετίσουν

  • ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας
  • ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, Διοικητής 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ) Αττικής
  • ο κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, Διοικητής Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»
  • η κ. Κυριακή Γιαννακίδου, Γενική Γραμματέας Αθλητισμού
  • η κ. Ανδρονίκη Γεωργίου, Υπεύθυνη Έργου «Σχολές Γονέων», Υπουργείο Παιδείας, Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων
  • ο κ. Δημοσθένης Ταμπάκος, Πρόεδρος Ολυμπιονικών

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Δημήτρη Τυπάλδου.

Ευχαριστίες

Θερμές ευχαριστίες στις εταιρείες που συνέβαλλαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης

  • Την εταιρεία ΛΙΝΤΕ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ – Βιομηχανικά Αέρια, και ιδιαιτέρως τον Εμπορικό Διευθυντή κ. Παναγιώτη Μπούκα
  • Την εταιρεία GENOMED, και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ιωάννη Καλύβα
  • στο Ίδρυμα Μποδοσάκη (http://www.blod.gr/) για τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης, και ιδιαιτέρως τον κ. Μάνο Ευστρατιάδη
  • σε όλους τους συνεργάτες, συναδέλφους και φίλους, στο Ιατρείο, στην Κλινική, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», σε άλλα νοσοκομεία της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας, σε Ιατρικούς Συλλόγους, Επιστημονικές Εταιρίες κλπ, που συνέβαλλαν ουσιαστικά για την προβολή της εκδήλωσης.

Δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο